Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Október 06. 09:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Veszprémi Tűzoltóság

Összefogtak a fejlesztésekért

Összefogtak a fejlesztésekért

A Veszprémi Tűzoltóság felújított szertár padozatát, valamint egy új, erdőtüzek oltására alkalmas gépjárművet adtak át hétfőn.

Veszprém Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága laktanyájának felújított szertár padozatát, valamint a nemrégiben beszerzett Mercedes Unimog típusú erdőtüzek oltására alkalmas gépjárművet hétfőn délelőtt adták át ünnepélyesen a Veszprémi Tűzoltóság területén.

Lehet, hogy ez az utolsó alkalom, hogy mint fenntartó köszönthetem tűzoltóinkat – szólt a jelenlévőkhöz Porga Gyula, hiszen január elsejétől állami fenntartás alá kerülnek a tűzoltóságok. Az elmúlt 16 évben az önkormányzat több mint 250 millió forintot fordított a tűzoltóság különböző fejlesztéseire, s teszi továbbra is a lehetőségeihez képest – jegyezte meg Veszprém polgármestere.

Miskey Tamás tűzoltó parancsnok mindenekelőtt megemlékezett az egy évvel ezelőtt történt vörösiszap katasztrófáról, s köszönetet mondott az áldozatos munkáért, a becsületes helytállásért. – Egy fejlesztési sorozat végéhez értünk, aminek alapját még Garabics Tibor tűzoltóezredes, nyugállományú parancsnok tette le 2006-ban. A most átadott felújított szertár padozat olyan mértékű, amit a veszprémi tűzoltóság segítség nélkül nem tudott volna megvalósítani, ezért minden lehetőséget kihasználtak a források megteremtéséhez – mondta Miskey Tamás.


A tűzoltás és a műszaki mentés csak úgy végezhető hatékonyan, ha mindig a kor elvárásainak megfelelő technikával segítenek. Nem szabad megállni a fejlesztésben – fogalmazott Németh Tamás, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóság igazgatója a járműátadáshoz kapcsolódóan.

A Veszprémi Tűzoltóság 2007-ben nyert lehetőséget pályázati úton arra, hogy egy ilyen gépjárművet vásároljon, azonban a pályázati rendszer átalakult, nehezebbé vált a jármű beszerzése. 2010 végén annak érdekében, hogy az önkormányzat pályázati önrész – 24 millió forint – ne vesszen el, egy tudatos gyűjtőmunkába kezdtünk – emlékezett vissza Miskey Tamás. Elmondta, a működési területükön élő önkormányzatok, kistérségi társulások, alapítványok, vállalkozások, magánemberek összefogásával sikerült elegendő forrást – mintegy 100 millió forintot – szerezni az Unimog megvásárlásához, aminek vízkulcsát Porga Gyula nyújtottá át.

Az ünnepélyes állománygyűlés végén az egyházak képviselői áldották meg a tűzoltóság állományát, valamint az átadott járművet.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára