Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 10. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: orientpress

Szerdán dőlhet el Szíria sorsa

Szerdán dőlhet el Szíria sorsa

A G20 csúcstalálkozót teljesen átalakította a szíriai konfliktus körüli csetepaté. Oroszország egyértelműen kiállt a közel-keleti ország mellett, mert gazdasági és katonai területen is elég nagy a két ország közötti összefonódás. Az amerikai szenátus elviekben ma ül össze, hogy megvitassa a kérdést. A jelek azonban abba az irányba mutatnak, hogy szerdára tolódik el a végső döntés - mondják az Equilor elemzői.

John Kerry, amerikai külügyminiszter Londonba utazik, hogy meggyőzze brit társát a szigetország támogatásáról. A brit parlament múlt héten már egyszer nemet mondott, így valószínű ezúttal az ENSZ felé próbálja majd terelni az ügyet, hogy ne kelljen állást foglalnia a kérdésben.

A Brent piacán katonai beavatkozás esetén 120-125 dolláros árat valószínűsítünk. A 2008-as válság során látott 147,5 dolláros szint elérését nem várjuk több okból sem. Az első ok, hogy Szíria nagyon kis szereplő a piacon. Másodsorban Szaúd-Arábia egymaga képes a háromszorosával növelni a kitermelését, mint amit Szíria elbukna. Harmadszor pedig az OECD tartalékok 90-93 napig is kitartanak – Amerika elviekben 60+30 napban maximalizálta az offenzívát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).