Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2024. Február 05. 13:08, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Takács Péter: a kormány elkötelezett a mentők megbecsülése mellett

Takács Péter: a kormány elkötelezett a mentők megbecsülése mellett

A kormány elkötelezett a mentők anyagi megbecsülése és a munkakörülményeik javítása mellett

- jelentette ki Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hétfőn az Országos Mentőszolgálat új, győri mentőállomásának avatásán.

Az államtitkár elmondta, hogy mindezt a 2010 óta tartó fejlesztési program is igazolja, amelynek a béremelés is része. Utóbbi következő üteme márciusban valósul meg - emlékeztetett.

A másik eleme egy infrastrukturális fejlesztési program, amelynek részeként 107 mentőállomást újítottak fel, 35-öt építettek és lecseréltek ezer mentőautót - folytatta, hozzátéve: a mentőautók átlagéletkora már kevesebb, mint öt év.

Megjegyezte: a szocialista kormányok egyetlen mentőautót sem cseréltek le, csupán a jogszabályt módosították annak érdekében, hogy az egyre tovább lehessen használni az öregedő autókat. Kijelentette: ez nem egy jó stratégia.

Az államtitkár kiemelte: a 2010 óta tartó intézkedések hozzájárultak ahhoz, hogy a mentők megbecsülve érezzék magukat, hogy azt érezzék, a munkájuk az egész társadalom és a kormány számára is kiemelten fontos.

Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára arról beszélt: az új mentőállomás alkalmas arra, hogy mintája legyen a jövőbeni hasonló projekteknek.

Hozzátette: a magasépítési beruházásoknál arra törekszenek, hogy funkcionális, gazdaságossági és esztétikai értelemben is maradandót alkossanak, hogy olyan környezet alakuljon ki, amely maximálisan szolgálja a benne dolgozók tevékenységét.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta, hogy az új létesítmény a világ legmodernebb mentőállomásának számít, nemcsak Győrt, hanem a térséget is ellátja.

Az épületkomplexum tíz mentőegységnek ad helyet, ahol a vonuláshoz szükséges helyiségek mellett kialakítottak egyebek mellett közösségi tereket, pihenésre és rekreációra alkalmas szobákat, oktatótermet és szervizt. Emellett a fenntarthatóságot biztosító fejlesztési elemeket is beépítettek. Példaként említette a napelemes rendszert és az elektromos autótöltőt.

Kara Ákos, a térség fideszes országgyűlési képviselője a jelenlegi önkormányzati ciklus egyik legnagyobb beruházásának nevezte az új mentőállomás megépítését.

Simon Róbert Balázs, Győr és környéke másik fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a mintegy 3,8 milliárd forint kormányzati támogatásból megépített mentőállomás kiváló helyen épült meg, mert a kórház pár száz méterre található, közel vannak a lakótelepek és az autópálya is.

Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz-KDNP) ezt azzal egészítette ki: a mentőállomás elhelyezkedése várhatóan csökkenteni fogja a mentők kiérkezési idejét.

Hozzátette: a győriek számra a biztonság a legfontosabb, ezért polgármesteri ciklusának elején a közbiztonságot próbálták javítani azzal, hogy létrehozták a városrendészetet. Ezt követően a kórházon belül alakították ki az ügyeleti rendszert, majd felújították a tűzoltóállomást. Hangsúlyozta: az új mentőállomás megépítése is fokozza a győriek biztonságát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során