Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Február 18. 07:09, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját forrás

Útfejlesztés is terítéken a Veszprém megyei közgyűlés ülésén

Útfejlesztés is terítéken a Veszprém megyei közgyűlés ülésén

Csak 2014-ben adják át a forgalomnak a 8-as főút hajmáskéri szakaszán építendő új közúti csomópontot - derült ki a Veszprém megyei közgyűlés ülésén.

A megyegyűlés elé került a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt tájékoztatója, amelyben leírják, hogy Veszprém megyében a 8-as főút nyolc szakaszának a fejlesztésével számolnak.

Az ülésen Mayer András, a zrt. koordinációs főmérnöke közölte, hogy ezek közül csupán a hajmáskéri csomópont finanszírozása biztosított. Itt négy kilométeren át kétszer két forgalmi sávot, valamint különszintű csomópontot alakítanak ki; az új útszakaszon óránkénti 110 kilométeres sebességgel lehet majd haladni. Hozzátette, hogy a kisajátítási eljárások lezárulta, valamint a közbeszerzés lebonyolítása után, jövőre kezdődhet meg a csomópont építése, s azt 2014-ben adnák át.

A Veszprém megyei közgyűlés az ülésen előzőleg vita nélkül a megyei önkormányzati hivatal nyolcfős létszámleépítéséről döntött, a hivatali apparátus 24 fős lesz; egy év alatt így a harmadára csökken a létszám. A létszámleépítésre az indoklás szerint a kötelező feladatok rendszerének az átalakítása, a megyei intézményeknek az államhoz történő áthelyezése miatt volt szükség. A múlt év elején még több mint 80 alkalmazott dolgozott a megyei önkormányzati hivatalnál. A létszámot átszervezésekkel, státuszok megszüntetésével több lépcsőben, folyamatosan csökkentették, de nem mindenki került utcára: a kormányhivatal a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központba harminc embert vett át.

Szintén a csütörtöki ülésen döntöttek a megyei képviselők tiszteletdíjának csökkentéséről: a megyei önkormányzat esetében adható 2,6-szeres legmagasabb szorzat a Veszprém megyei képviselőknél az illetményalap 2-szeres szorzatára módosult, azaz 80 ezer forintra.

A közgyűlés bizottsági tagjait az alapdíjon felül havonta megillető tiszteletdíj mértéke a korábban megállapított, az alapdíj 45 százalékának megfelelő összegről 23 százalékra módosult. A bizottsági elnök és a tanácsnok alapdíjon felüli havi tiszteletdíjának a mértéke pedig az alapdíj 90 százalékának megfelelő összegről 85 százalékra módosult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt