Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Április 30. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tíz év börtönre ítélték az élettársát megölő felsőlajosi férfit

Tíz év börtönre ítélték az élettársát megölő felsőlajosi férfit

Tíz év börtönbüntetésre ítélte pénteken a Szolnoki Törvényszék a korábbi élettársát 2020-ben Karcagon megfojtó, majd a holttestet elásó férfit, az ítélet nem jogerős.

A Szolnoki Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a 40 éves felsőlajosi férfit emberölés, kifosztás, valamint közokirattal visszaélés miatt ítélték el.

Az eljárás adatai szerint a férfi nem tudott elszakadni volt párjától, akihez annak ellenére kötődött, hogy a nő a kapcsolatuk idején érzelmileg és fizikailag is bántalmazta. Elmondta neki, hogy más férfiakkal flörtöl és egyikükbe szerelmes, majd amikor emiatt veszekedni kezdtek, többször megkarmolta a férfi arcát, aki egyszer sem emelt rá kezet.

Utolsó találkozásukkor, 2020. december 22-én a beszélgetés ismét veszekedésbe, majd tettlegességbe torkollott. A nő ismét meg akarta karmolni a férfit, aki ezúttal félresöpörte a nő kezét, a mellkasához szorította a fejét, majd az ágyra lökte és megfojtotta - szerepel a közleményben.

A gyilkosság után a férfi rendet rakott, magához vette a nő igazolványait, készpénzét, utcai ruházatát és telefonját, hogy azt a látszatot keltse, elment otthonról. A holttestet előbb személykocsija csomagtartójába rejtette, majd másnap Felsőlajos külterületén, egy erdős részen elásta.

Az ítélet kihirdetésekor az ügyészség, a vádlott és védője is három munkanapot tartott fenn annak eldöntésére, hogy kívánnak-e élni a fellebbezés jogával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére