Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. Október 17. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: Saját tudósítás

Több kerékpártárolóra lenne szükség

Több kerékpártárolóra lenne szükség

A növekvő kerékpáros úthálózat infrastruktúrájának fejlesztését is szeretné a VÉKA.

A világ sok országában találkozhatunk ehhez hasonló kezdeményezéssel, sokszor az gépjárművek parkolóhelyeinek rovására, deitthon még nem elterjedt ez a megoldásmondta el tájékoztatójábanKazinczy Gyöngyvér.

Kazinczy Gyöngyvér

A Veszprémi Építészklub és Alkotóműhely (VÉKA) tagjai is kerékpárral közlekednek a városban, örömmel veszik tudomásul, hogy Veszprémben is növekszik a kerékpárút hálózat, azonban a szükséges infrastruktúra hiányzik, nincs megfelelő számú tároló, s azok is inkább a kereket gyilkolják – mondtael az egyesület elnöke szombaton délelőtt az Expresszó Tranzitban megtartott sajtótájékoztatón.

A VÉKA építészei elkészültek a tárolóval, a telepítéshezelengedhetetlen engedélyek azonban még mindig nem érkeztek meg az önkormányzattól, így azta közeljövőben tudjuk csak felavatni, helyszíne a színház mögött, a sajtótájékoztatónakishelyetbiztosító szórakozóhely bejárata mellett lesz.

Akésőbbiekben hasonló tárolókat szeretnének a buszpályaudvar, valamint a Pannon Egyetem környezetében is elhelyezni, munkájukat az Ökopolisz Alapítvány támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban