Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 04. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Több mint ötezer külhoni regisztrált

Több mint ötezer külhoni regisztrált

Átlépte az ötezret a külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációs kérelmeinek száma – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból. A legtöbben eddig Romániából és Szerbiából jelentkeztek. Az NVI korábban több mint 230 ezer, a regisztrációhoz szükséges levelet küldött ki. Ebben nincsenek azok az országok, ahol tiltják a kettős állampolgárságot, Szlovákia, Ukrajna és Ausztria. Őket egyéb módon tájékoztatják - tudta meg a Magyar Hírlap.

Ezekből az országokból eddig 64 kérelem futott be az irodához. A Századvég számításai szerint 65 százalékos magyarországi és 40 százalékos külhoni választási részvétellel számolva a külhoni magyar szavazatok egy vagy két mandátum kiosztását befolyásolhatják a 199-ből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).