Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 11. 07:09, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Átrendeződik a szerencsejáték-piac

Átrendeződik a szerencsejáték-piac

A „fapados” játékautomaták megszűnésével és a szerveralapúak elterjedésével átrendeződés tapasztalható a szerencsejáték-piacon.

Valószínűleg ennek is betudható, hogy idén eddig hónapról hónapra egyre csökkent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) játékadószámlájára befolyó összeg - írja a Világgazdaság.

A hivatal arról tájékoztatta a lapot, hogy januárban 6756 millió forint, februárban 6449 millió forint, márciusban pedig 5970 millió forint bevételt könyvelhettek el. Tavaly összesen 62 464,7 millió forint gyűlt össze a játékadószámlán. Ez az összeg valamivel kevesebb, mint 2010-ben, mert akkor 62 689,2 millió forint érkezett be. „Április 3-án 6591 darab, játékadó-fizetési kötelezettséggel érintett pénznyerő automata üzemelt” – közölte a NAV.

A pénznyerő ágazat vállalkozóinak adófizetési fegyelmének vélhetően nem tett jót, hogy a játékadó tavaly novemberben a korábbi ötszörösére emelkedett. Az 500 ezer forintos havi fix játékadó számos üzemeltető szemszögéből egyenlő volt a tevékenység betiltásával. Az adóemelés előtti állapotban még több mint 20 ezer gép várta az ügyfeleit. A NAV végrehajtói legutóbb zongorát, bútort és készpénzt is lefoglaltak egy játékautomatákat is üzemeltető cég gödöllői talponállójában a befizetetlen játékadó egy része fejében.

„Egyelőre nem tudni, miként teljesít a magyar gazdaság, befolyik-e a várt összeg a játékadóból” – mondta Varga Árpád. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal elnökhelyettese szerint bizakodásra ad okot, hogy a hivatal eddig szinte minden évben tudta, vagy megközelítőleg tudta teljesíteni a költségvetési törvényben foglaltakat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére