Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 10. 18:22, hétfő | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Véget ért a Szent György-hegyi betöréssorozat

Véget ért a Szent György-hegyi betöréssorozat

A Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást annak a két férfinak az ügyében, akiket 2012. december közepén betörés közben fogtak el a tapolcai járőrök egy helyi üzemnél.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak 2011. decembere és 2012. februárja között összesen 27 betöréses lopást követtek el a Szent György-hegy raposkai, illetve hegymagasi oldalán. A gyanúsítottak pincéket és nyaralókat törtek fel, ahonnan különböző szerszámgépeket tulajdonítottak el több mint 1 millió forint értékben.

A Tapolcai Rendőrkapitányság betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a 21 éves bátonyterenyei L. József, valamint társa, a 32 éves budapesti N. Tibor ellen.

Elfogásukat, valamint kihallgatásukat követően őrizetbe vették a gyanúsítottakat, majd a Veszprémi Városi Bíróság az eljárás befejezéséig elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az összesen 27 rendbeli, kisebb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, és az ügyet a Tapolcai Járási Ügyészség részére 2013. június 7-én vádemelési javaslattal megküldte.

Címkék: betörés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.