Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Augusztus 21. 11:40, vasárnap | Helyi
Forrás: VMRFK sajtószolgálat

Veszprém megye rendőrségi hírei

Veszprém megye rendőrségi hírei

Az elmúlt pár nap rendőrségi hírei

Borban az igazság

2011. augusztus 16-án az esti órákban lesencefalui szőlőlopásról érkezett bejelentés a Tapolcai Rendőrkapitányságra. A helyszínre irányított rendőrök egy 44 éves helyi és egy 27 éves lesencetomaji lakost értek tetten a helyi részvénytársaság szőlejében, amint szedték a már érésben lévő gyümölcsöt. Azt is megállapították, hogy a két férfit harmadik társuk, egy 52 éves, szintén helyi lakos szállította oda rendszám nélküli gépkocsiján. Az idősebb szüretelő a jogi megítélését tekintve egyértelmű szituáció indítékaként erkölcsileg méltányolható körülményre hivatkozott. Elmondása szerint az éppen náluk tartózkodó unokák élelmezésére szánták a levágott fürtöket. Később azonban elismerték, bor készült volna a betakarított termésből. E második magyarázatot a gépkocsi vezetője leheletének alkoholszaga is alátámasztotta, ezért vele szemben tulajdonelleni szabálysértésen kívül ittas vezetés miatt is feljelentést tettek.

Ember a vízben

Még ugyanezen a napon, a késő esti órákban két másik ittas személy adott munkát, ezúttal a Pápai Rendőrkapitányság beosztottainak. A segítséget a Várkertbe irányított mentőautó személyzete kérte, akiket egy vízbeesett nőhöz riasztottak. A szabadtéri színpad mögött csordogáló patak medrében hamar megtalálták azt a 39 éves, hajléktalant, akit 45 éves szintén hajléktalan házastársa hasztalan próbált a derékig érő iszapból kihúzni. Ami a férjnek nem sikerült azt a rendőrök gyorsan megoldották, és mivel az asszony balesetét rosszullétével indokolta, ezért őt a pápai kórházba beszállították.

… kinn a farkas?

Csaknem a pápai vízből történt mentéssel egy időben a Várpalotai Rendőrkapitányság ügyeletén is megcsörrent a telefon. Egy jó szándékú pétfürdői lakos tett bejelentést arról, hogy a település egyik családi házának ablaküvegét egy idős nő kapával töri éppen szét. Szerencsére a látszat csalt, sem betöréses lopás, sem garázdaság nem volt folyamatban a megadott címen. Az életkora miatt is furcsa „támadó”, maga az ingatlan tulajdonosa volt, akit alkoholos bódulatban alvó fia nem szándékoltan kizárt a lakásból. A kapa volt az asszony utolsó reménye arra, hogy végre ő is álomra hajthassa fejét.


Német strandolók fekete napja Balatonfüreden

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ez évben összeállított elemzésének adatai szerint a strandok parkolóiban, illetőleg a környező utcákban leselkedik a legnagyobb veszély a Balatonon nyaralók vagyonbiztonságára. Itt ugyanis gépkocsi-feltörés, autólopás egyaránt előfordulhat, amennyiben a vendégek nem fektetnek hangsúlyt járműveik, illetőleg értéktárgyaik biztonságára. Ezt minden lehetséges csatornát felhasználva próbálták tudatosítani az érintettekben. Volt, aki megfogadta a józan tanácsokat, és volt, aki nem. Akadhattak azonban olyanok is, akikhez nem jutottak még el az ezzel kapcsolatos bűnmegelőzési ajánlások.
2011. augusztus 18-án két német család vált könnyelműsége áldozatává. Míg az egyiket „csak” közel 200.000.- forintos anyagi kár, addig a másikat az egész nyaralást tönkretevő csapás érte. Balatonfüred egyik népszerű strandja előtt parkolták le az autókat. Az egyiknek az utasai a kesztyűtartóban hagyták mobiltelefonjaikat, személyi irataikat, bankkártyáikat, továbbá 150.- euró készpénzt. Az alatt a néhány óra alatt, amíg a vízparton tartózkodtak ismeretlen tettes a gépkocsit észrevétlenül kinyitotta, és a kesztyűtartót módszeresen kiürítette.

A másik család a komplett poggyászát, a tervezett sporttevékenységekhez szükséges felszereléseket hagyta a járműben, mivel még azt megelőzően döntöttek a vízi hűsölés mellett, hogy a településen szállást kerestek volna. A férfi a strandon elvesztette az autó pótkulcsát, az pedig valamilyen úton a tolvajok birtokába került, akik nem vesztegették az időt. A parkolóba visszatérő család csak azt látta, hogy autójuk helyén már egy másik jármű áll. Összesen 7,5 millió forint kárt szenvedtek és a feljelentés megtételekor még ötletük sem volt arra vonatkozóan, hogy hogyan tovább. A pórul járt két család nem ismerte egymást, de üdüléseikre hasonlóképpen készültek fel, utasbiztosítást egyikük sem kötött.
A nyár lassan a végéhez közeledik, az időjárás azonban még tartogathat számunkra néhány forró hétvégét. Amennyiben így lesz, a Balaton-parti parkolókban továbbra is számíthatunk a bűnözők jelenlétére. Nem késő okulni az eddigi áldozatok példáin.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: