Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Szeptember 14. 21:18, szerda | Helyi
Forrás: saját tudósítás

Veszprémben járt Árok Kornél

Veszprémben járt Árok Kornél

A Szeglethy Baráti kör vendége volt.

Képek a rendezvényről a galériában.

A Szeglethy Baráti kör által szervezett beszélgetés sorozat keretében Veszprémben járt a bohócforradalom emblematikus figurája, Árok Kornél, a hivatásos tűzoltók szakszervezetének elnöke.

A beszélgetés soránszóba került a 2011. szeptember 29-re tervezett D-Day -ÖSSZEFOGÁS A MUNKAVÁLLALÓI JOGOKÉRT nevet viselő akció, melynek mottója: ,,Nem vagyunk több, mint egy-egy tégla, de együtt, mi vagyunk a ház!”(Váci Mihály).
Az elnök úr kiemelte, hogy minden esetben csak is a törvényes keretek szabta lehetőséggekkel kívánnak élni, semmiféle rendbontásra és provokációra nem vevők, az ilyen elemeket igyekeznek kiszűrni maguk közül. A rendezvények szigorúan pártpolitika mentesek.

Az Akcióegységhez csatlakozott mintegy hetven szakszervezet, civil szervezet és társadalmi szervezetakik egy9 pontot tartalmazó követeléscsomagot fogadtak el.

Megosztotta személyes tapasztalatait a kormány és a szakszervezetek együttműködéséről, tárgyalásairól. Örülne ha a modern nyugati európaiság nem csak szavakban, de tettekben és a szakszervezetek életében is eljönne, úgy érzi szükséges lenne a szakszervezetek megújítása is. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a külföldi szakszervezetek is szolidárisak a magyar munkavállalókkal és nyomon követik az országban zajló történéseket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.