Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Február 01. 05:24, szerda | Helyi
Forrás: mti

Veszprémi lövöldözés - Három ember ellen emelt vádat az ügyészség

Veszprémi lövöldözés - Három ember ellen emelt vádat az ügyészség

Három ember ellen emelt vádat az ügyészség a múlt évi veszprémi lövöldözés ügyében. Tavaly júliusban négy lövés ért egy 40 éves veszprémi férfit, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

Kahler Frigyes a Veszprémi Törvényszék sajtószóvivője közlése szerint M. S. elsőrendű vádlottat mint felbujtót, egyrendbeli, előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete, illetve egyrendbeli lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés bűntettével vádolja az ügyészség.

A sajtószóvivő tájékoztatása szerint S. T. másodrendű vádlottnak előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete, valamint lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés bűntette, SZ. J. harmadrendű vádlottnak lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt kell bíróság elé állnia.

Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tavaly júliusban az MTI-nek elmondta: S. T. egyedül ment a kiszemelt Árpád utcai házhoz, becsöngetett, majd amikor a tulajdonos kiment az utcára, a támadó többször rálőtt egy maroklőfegyverből. A 40 éves embert négy lövés érte, életveszélyes sérülésekkel került a veszprémi kórházba.

A nyomozás akkori adatai szerint a fegyveres támadás elkövetésére M. S. 26 éves veszprémi lakos adott megbízást a Veszprém megyei Olaszfaluban élő 26 éves S. T.-nek. M. S.-nek és a 40 éves veszprémi férfinek családi vonatkozású elszámolási vitája volt. Ezt nevezte meg okként a férfi megölésére általa felbujtott S. T.-nek is, aki személyesen nem ismerte a kiszemelt áldozatot - mondta akkor a főkapitányság illetékese. M. S. mutatta meg haragosát a felbérelt fiatalembernek, közölve azt is: a férfinek sok pénze van, amelyet a bűntett elkövetése után megszereznek és osztoznak azon - ismertette a rendőrségi szóvivő. Frankó Marianna annak idején arról is tájékoztatott, hogy a rendőrség lefoglalt egy 0.22-es kaliberű, Luger típusú maroklőfegyvert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.